Edició 2025

Des de la joia de la natura i de la cultura, us convidem a enjoiar-nos tots plegats. La mateixa que fa que —a cantó i cantó de l'agricultura que ens alimenta— les plantes remeieres i les joies que fabriquem siguin concomitants, com al cartell d’enguany. Un cartell on la soprano Raquel Andueza s’ha prestat joiosament a enjoiar-se amb un penjoll de malva i unes arracades de gavarrera, que tenen magnífiques propietats per a la veu. Perquè, ¿què és el cant sinó parla engalanada? ¿I què és la nostra veu, sinó la joia que ens permet dir allò que som?

Amb la joia garantida arreu, ¿què trobareu al llarg dels cinc caps de setmana de primavera que us proposem, farcits d’activitats, a més de vint municipis de la Catalunya Central? Trobareu tallers i caminades els dissabtes al matí. Trobareu una quinzena de concerts (la meitat de producció pròpia) els dissabtes a la tarda i els diumenges. Trobareu vins experimentals —fets per mans joioses— cada diumenge al matí, explicats per un sommelier o un enòleg. Trobareu gastronomia de proximitat i productors ensenyant allò que fan, acompanyant música, dansa, arts plàstiques i poesia. Trobareu historiadors i professors universitaris parlant-nos dels retaules. Trobareu que hem ampliat l’oferta social i educativa amb més d’una setantena d’accions, a les quals sumem activitats complementàries entre setmana. Trobareu artistes internacionals al costat de talent jove del país, pel qual continuem apostant. Trobareu la commemoració de tres mil·lenaris i més sinergies amb diversos festivals i institucions. Trobareu taules rodones, obres d’encàrrec, un àpat barroc entre vinyes i plantes convertides en joies. I ens trobareu a nosaltres, també. A tots aquells que —amb joia i des de la joia— hem preparat la vuitena edició d’un festival que pretenem que sigui un cant a la vida. Un cant a viure amb joia i un cant a la joia de viure. ¿Ens enjoiem plegats?

I per postres, la veu…

Jordi Roca i Raquel Andueza

Tast: L’Espurnola (Jordi Roca i Plantes Oblidades)

Arrelant l’aire

Júlia Febrer

Tast: La Barroca (Casa Dalmases) i L’Espurna (Forn Coma)

La joia de la veu amb…

Raquel Andueza

Tast: Bassadòria (Cafès Gener - November Tea) i L’Espurna (Forn Coma)

Una ofrena musical

La Guirlande i dLux.pro

Tast: Celler Abadal i Casa Dalmases

La cambra d’ambre

The Delightful Pocket Company

Tast: Torre Lluvià, Eixarcolant i Mel Solsonina

Perles del seicento

Raquel Andueza & La Galanía

Tast: Casa Cacao, Eixarcolant i Casa Dalmases

La joia de la natura amb…

Berta Garriga (Arrels Voladores)

Tast: L’Espurna (Forn Coma)

[EXCLUSIU AMICS] A propòsit de Lilium Montis

Bernat Vivancos

Tast: Parc de les Olors de Claret i Carquinyolis del Miracle

Lliri entre tubs

Orquestra del Miracle (dir. Juan de la Rubia)

Tast: Formatgeria Cal Pujolet, Mel de Su, El Rosal, Pàmies Vitae i Aromes de Montserrat

Imaginario: un llibre de viola de mà

Ariel Abramovich & María Cristina Kiehr

Tast: Torre Lluvià, Eixarcolant i Trufats

Dowland a taula

Sfere Vocali

Tast: Pla d’Abella, El Rosal i Cafès Gener - November Tea

La joia del cant d’harmònics amb…

MUOM

Tast: Bassadòria (Cafès Gener - November Tea) i L’Espurna (Forn Coma)

Dinar entre vinyes

Contradansa Ensemble & Celler Comalats

Tast: Dinar a càrrec de La Salivera i Celler Comalats, amb productes de Granja Godall, Casa Guspí, L’Aubagueta, Oli Migjorn, Sal de Cardona, Ous de Simats, Pastoret, La Garbiana, Xocolates Aynousé i Cafès Gener.

Arabesques à la viole

Accademia del piacere (dir. Fahmi Alqhai)

Tast: Comunitat marroquina de Guissona, Pastisseria El Príncipe i Selecte Wine Store

Planet Bach in motion

MUOM & Meteor, Soavi Incompany & Contrapunctusdanceport

Tast: Torre Lluvià, Eixarcolant i Cooperativa L'Olivera

El regal de Metastasio

Anacronía, Mercè Bruguera i Carlos Reynoso

Tast: Pastisseria Cal Santa - Fidel Serra i Casa Dalmases

La joia de cuinar malves amb…

Valeria De Luca (Col·lectiu Eixarcolant)

Tast: La Barroca (Casa Dalmases) i Sal de Cardona

Membra Jesu Nostri

Cantoría, Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre i Sílvia Bel (dir. Jorge Losana)

Tast: Torrons Vicens i Vins Cava Piteus

Les Sonates per a violí i clave de Bach (I)

Adriana Alcaide i Ana Marija Krajnc

Tast: Torre Lluvià, Eixarcolant i La Cabana d’en Geli

Mille Regretz

Ensemble Cristóbal de Morales (dir. Pere Lluís Biosca)

Tast: Inés Rosales, Celler Collbaix-El Molí i Cítrics Terres de l'Ebre

Fes la teva joia amb…

Carla Bellera i Adrià Pujol

Tast: Bassadòria (Cafès Gener - November Tea) i L’Espurna (Forn Coma)

El patrimoni: una joia enverinada?

C. Bergés, C. Freixes, F. Miralpeix i J. Paret, moderats per M. Palau

Tast: Forn Pastisseria Camps i Bassadòria (Cafès Gener - November Tea)

El fill pròdig

Vespres d'Arnadí i Cor Francesc Valls (dir. Dani Espasa)

Tast: Restaurant Crisami, Celler Grau i Grau i Fruits Secs Borges

Bach: Primavera 1725

Bachcelona Consort i Solistes Salvat Beca Bach

Tast: Torre Lluvià, Eixarcolant i El Celler de Mura

L'art de la fuga

Kenneth Weiss

Tast: Formatgeria El Miracle, Celler del Santuari del Miracle