Divendres, 31 de maig 2019

Quatre tastos, tres concerts, una conferència i una obra de teatre musical en el tercer cap de setmana d’Espurnes Barroques

Després d’un Segon cap de setmana intens al Santuari del Miracle (Riner) i a Solsona, arriba el Tercer Cap de Setmana d’Espurnes. El 25 i 26 de maig ens va deixar moments memorables, com l’actuació de Maria Hinojosa al costat de l’Ensemble Méridien, amb un Dietro l’orme fugaci de Händel de gran volada, com va referir Ignasi Albors en aquest escrit a Catclàssics. O amb moments de plasticitat bellíssima de la coreografia de Magdalena Garzon, amb la qual l’organista Juan de la Rubia s’estrenava en un concert íntegre amb l’orgue del Santuari del Miracle i amb un espectacle de dansa contemporània. El diumenge va ser el torn de l’estrena d’un espectacle infantil participatiu davant la Biblioteca Carles Morató de Solsona, a la qual van assistir una setantena de persones.

Dissabte amb graduació: vi i cervesa a Pinós
El cap de setmana comença el dissabte a 2/4 de 12 a l’església de Sant Pere de Matamargó, també anomenada “la catedral dels Pujol”, perquè guarda el millor conjunt de retaules d’aquesta nissaga d’escultors del Barroc. El temple s’obre molt poques vegades a l’any, i aquest dissabte serà una magnífica ocasió per descobrir-lo, amb una experiència global. Primer, Paul Poletti, constructor de fortepianos, ens parlarà breument d’aquest singular instrument a cavall del clavicèmbal i el piano modern. Després, Laia Masramon, amb l’instrument construït per Poletti, oferirà un recital amb obres de Scarlatti, Haydn i Mozart. Masramon és una reconeguda pianista, que als 17 anys debutà amb l’OBC al Palau de la Música. Des de llavors la seva carrera s’ha internacionalitzat, amb recitals freqüents arreu d’Europa. Com a fortepianista ha actuat als més prestigiosos festivals de Suïssa i en diversos punts de l’Estat espanyol. Aquesta és l’oportunitat per veure el seu debut amb aquest instrument a casa nostra. A la sortida, el sommelier Marc Maldonado, d’Oller del Mas, ens espera amb tres vins del seu celler.

A la tarda, a l’Hostal de Pinós (el més antic en funcionament de Catalunya, amb una preciosa brancalada del 1677), hi haurà un tast de cervesa amb les premiades elaboracions de La Pirata. Acte seguit, a dins de l’Hostal s’hi reproduirà l’ambient d’una taverna de l’Alemanya de principi del segle XIX. Joan Bosch (traverso) i Isabel Fèlix (fortepiano) ens oferiran un passeig per la música de Carl Philipp Emmanuel Bach i Wolfgang Amadeus Mozart. No serà un concert qualsevol, sinó que es podrà beure cervesa —com succeïa a la Drillhaus d’Hamburg— durant l’actuació. La vetllada acabarà amb un sopar d’hostal, amb plats de cuina barroca.

Diumenge calent: cafè i xocolata a La Molsosa
El diumenge dia 2 de juny, a l’encantador poblet de Prades de la Molsosa, el matí començarà a 2/4 de 12 amb un tast de cafès fet per Cafès Gener. Tastarem diverses varietats per obrir el paladar i preparar-nos per a un concert de música italiana. La formació Solnegre (amb el tiorbista Ferran Pisà i la soprano Soledad Cardoso) oferirà un recital a dins de l’església, davant dels retaules barrocs. Podrem escoltar música de Monteverdi, Frescobaldi, Castaldi, Sartori i Kapsberger.

Pocs quilòmetres més enllà, a les 6 de la tarda, hi haurà un espectacle de teatre musical protagonitzat per l’Ensemble Vox Harmonica. El Club Monteverdi és un muntatge que s’ha endut crítiques unànimes i entusiastes de tot aquell qui l’ha vist. Hi trobarem sis personatges en un apassionant i divertit joc de cites creuades. Busquen la seva mitja taronja, emocions fortes o simplement gaudir d’una bona experiència. Tots esperen trobar algú especial que encengui la seva flama. Cites romàntiques, furtives, a cegues, inesperades, fortuïtes, ensucrades, subversives, excitants, a tres bandes… Per això han decidit descarregar-se una nova aplicació de cites online, que assegura l’èxit de la cita a través de la música de Monteverdi. Aquest espectacle calent i picant anirà acompanyat d’un tast de xocolates d’Oro Vivo: un veritable afrodisíac per acabar el tercer cap de setmana d’Espurnes Barroques.


Atès el poc aforament dels espais, es recomana treure entrada anticipada a www.espurnesbarroques.cat. A banda d’espectacles amb mecanisme de taquilla inversa, els preus se situen al voltant dels 12 i 15€, amb descomptes per a nens de 4 a 12 anys i per paquets de diverses entrades.

torna