[Febrer 2023] Montserrat a la Cova

Jove Capella Reial de Catalunya i Lluís Vilamajó

Diumenge, 12 de febrer - 18:00
Manresa

Els Exercicis espirituals d’Ignasi de Loiola es fan, sobretot, en silenci. Però ¿què passaria si els vestíssim amb música? Mig despullat, a la Cova, mentre els esbossava, Ignasi tenia a l’horitzó la muntanya de Montserrat, on havia canviat els seus vestits de cavaller per roba de sac. Què millor, doncs, que la música de l’arxiu de Montserrat per il·lustrar la seva obra?
Lluís Vilamajó —format a l’Escolania i mà dreta del mestre Jordi Savall— ha remenat la biblioteca montserratina buscant partitures que tradueixin musicalment els Exercicis. El resultat de la seva recerca es podrà escoltar en aquest concert únic a La Cova, just 500 anys després que Ignasi marxés de Manresa per anar cap a Jerusalem.
És així com, des d’Espurnes Barroques, tancarem el cercle que hem fet al voltant de Sant Ignasi en la darrera edició. Si Jordi Savall va posar música al seu recorregut vital, Lluís Vilamajó posarà música al seu recorregut espiritual: un concert inoblidable amb la Jove Capella Reial de Catalunya per viatjar cap a les profunditats de l’ànima. I, com sempre, amb un apunt gastronòmic per traslladar la proposta al paladar!

Programa

Obres extretes de:

Llibre Vermell de Montserrat (s.XIV)
Sant Ignasi (1491-1556)
Joan Cererols (1618-1680)
Benet Julià (1727-1787)

Fitxa artística

Jove Capella Reial de Catalunya
Elionor Martínez, soprano
Irene Mas, soprano
Mercè Bruguera, contralt
Daniel Folqué, contratenor
Ferran Mitjans, tenor
Martí Doñate, tenor
Francesc Ortega, baríton
Oriol Mallart, baix - baríton

Marc Díaz, orgue positiu
Andy Ackerman, violó i contrabaix

Lluís Vilamajó, direcció

Tast

Formatgeria Cal Pujolet, Fruits secs Rius i Agrícola Regional - Montserrat

torna