Auditori

L’actual Auditori municipal de Cervera es feu a l’antiga església i col·legi dels jesuïtes de la capital de la Segarra. L’església barroca de Sant Ignasi de Cervera, situada al carrer Major, s’edificà entre 1690 i 1727, que és quan s’hi instal·là el col·legi de la Companyia de Jesús. Abans, però, el mateix espai ja havia acollit una reunió de les Corts catalanes presidides pel rei Pere el Cerimoniós (1359) i fou on, els Reis Catòlics, signaren els seus capítols matrimonials (1452). De l'edifici medieval es va aprofitar el portal adovellat que encara podem contemplar. L’any 1767 s’expulsaren els jesuïtes i es convertí en el Real Colegio de San Carlos, destinat a allotjar estudiants universitaris.

És un temple barroc de nau única, amb capelles laterals, cobert per tres trams de volta de canó amb llunetes, mentre que el presbiteri està cobert per una gran petxina. Té la curiositat de tenir l'entrada a la capçalera, per tal de poder accedir-hi des del carrer Major.
Un dels espais més destacats de l'antiga església és la capella de la Immaculada o de la Mare de Déu de l’Incendi, un gran espai quadrangular centrat per una cúpula traduïda exteriorment en un cimbori octogonal, amb vuit finestrals separats per pilastres. El primorós treball de l'estuc que la decora, d'un rococó mesurat, en fa un dels espais barrocs més interessants i desconeguts de la ciutat.

torna enrere