Cafès Gener

La vila de Cardona, al Bages, es caracteritza pel seu llarg i important paper en la història. Després de l’esplendor medieval, visqué les vicissituds de l’Edat Moderna amb el seu paper destacat durant la guerra de Successió. El Barroc també hi fou present amb capelles i algun retaule i frontal d’altar com el de Sant Ramon Nonat. Cal destacar l’altar major de l’església de Sant Miquel desaparegut per la guerra civil, al 1936, i obra d’Andreu Sala de Linya, nascut a poca distància de la població.
És en aquesta vila on, anys més tard, es va fundar Cafès Gener.
Cafès Gener és una empresa nascuda als voltants de 1950, quan el propietari de l’establiment Café Colón de Cardona, va mostrar els secrets de torrar cafè a Josep Gener, “el Bonany”, nascut a la pagesia propera a la vila.

En Josep Gener, veient les possibilitats del cafè al mercat va començar a explorar aquest món i ben aviat va aconseguir un nom dins la comarca. Així es va crear una empresa familiar en la qual, en l’actualitat, ja hi treballa la tercera generació.

L’empresa estava ubicada a fins les muralles de Cardona i, l’any 2000, va ser quan es va produir un salt qualitatiu i quantitatiu important a l'ampliar les instal·lacions i traslladant-se a una nova planta al polígon industrial, renovant i modernitzant al mateix temps tot el procés d’emmagatzematge, torrat i envasat del cafè.

torna enrere