Sant Serni de La Pedra

La Coma i la Pedra és un municipi del Solsonès situat al nord de la vall de Lord, a la capçalera del riu Cardener. És una població ben abundosa d’aigua: hi trobem el punt de naixement del Cardener i les aigües medicinals de la font de la Puda.

Propera al petit poble de la Pedra, tocant al riu Cardener, hi trobem la font d'aigües sulfuroses de la Puda, de gran valor medicinal. Des de temps immemorials ha estat molt visitada per gent de diferent procedència i categoria social amb l'afany de recuperar la salut.

El primer nucli del qual es té constància documental és el de la Pedra. El poble de la Pedra s’alça en un tossal que domina la vall de Lord i aquí hi trobem l’església de Sant Serni, consagrada a la segona meitat del segle IX. Aquesta església romànica, molt modificada és d’una sola nau, coberta amb volta de canó i un transsepte marcat i orientada a llevant. Té dues capelles laterals que daten del segles XVI i XVII, un retaule barroc del segle XVII i un sotacor amb decoracions de guixos emmotllats.

torna enrere