Sant Jaume dels Tracs

En plena serralada de Sant Jaume, al límit dels actuals termes municipals de Riner i Llobera és on s’erigia el Castell de Riner, del qual s’ha conservat l’església. La construcció, datada del segle XII, és senzilla, amb una sola nau amb volta de canó que arrenca sobre una petita motllura.

A l’exterior podem observar-hi diversos arcs monolítics i alguns elements escultòrics de caràcter popular, com un personatge jacent amb una mà al pit i l’altra al ventre. D’època posterior, en destaquen un corpulent campanar, un porxo, el cementiri adossat i una sagristia.

A l’interior hi llueix el retaule barroc dedicat a Sant Jaume, datat a la segona meitat del segle XVII i d’autoria anònima. Restaurant recentment, està presidit per la figura de Sant Jaume acompanyada per Sant Isidre a l’esquerra i Sant Pere a la dreta, dels quals es presenten diversos episodis de les seves hagiografies. El més notable, per la seva raresa iconogràfica, és el del trasllat de les restes mortals de Sant Jaume per mar, en un vaixell comandat per un àngel.

torna enrere