Ens sumem a l’any Beethoven amb aquest concert interpretat per una solista que fa concerts arreu del món i que toca amb un instrument original de 1834, construït només 6 anys després de la mort del geni de Bonn. Escoltarem un pont musical entre Espanya i Alemanya, i ho farem des d’un antic molí paperer, reconvertit en fàbrica tèxtil. Abans del concert, parlarem dels paral·lelismes entre la revolució industrial en l’àmbit tèxtil i musical. I és que el fil que es feia al Paperer potser no és tan diferent de les cordes d’alguns instruments, i els seus batans no disten tant dels martells d’un piano.
En acabar, podrem tastar el plat que més agradava a Beethoven: uns simples però suculents macarrons amb formatge, fets pel Jordi de La Cuina del Ganxet. Els acompanyarem amb una varietat alemanya de vi, el Gewurzträminer, elaborat pel celler Mas de Sant Iscle.
Programa
M. Pérez de Albéniz, Sonata en Re M
A. Soler, Sonata n. 78 en fa#m
M. von Martínez, Sonata en Mi M
J. Haydn, Sonata n. 59 en Mi b M Hob. XVI-49
L. van Beethoven, Sonata n. 8 op. 13 en do m, “Patètica”
Fitxa artística
Patricia García Gil, fortepiano
Martí Madorell, enginyer
Joan Mosella, expert del tèxtil
Josep Barcons, moderador
Tast
Macarrons amb formatge de La Cuina del Ganxet
Vi Gewurzträminer del Celler Mas de Sant Iscle