Goig, dolor i glòria: aquests són els tres cicles de misteris que, amb quinze sonates i un passacaglia final, desgranà Heinrich Biber a les seves cèlebres Sonates del Rosari. Des d’Espurnes Barroques volem anar a l’essència d’aquest concepte, sabent que un rosari és, literalment, un camp de roses com les que poblen el cartell d’enguany. Al llarg de quatre caps de setmana de primavera, transitarem pel goig, el dolor i la glòria, per tal d’arribar a la integral de les sonates que el quart i últim cap de setmana ens servirà la violinista Lina Tur, que compartirà cartell amb dues figures de renom mundial com són Rinaldo Alessandrini i Núria Rial.

Cada un dels tres caps de setmana previs es dedicarà a un concepte del lema d’enguany. A banda de propostes de goig el primer cap de setmana, dolor el segon i glòria el tercer, cada cap de setmana podrem escoltar les sonates corresponents a cada cicle de la mà de tres violinistes joves. No les tocaran sols, sinó que es fusionaran amb música popular sarda, flamenca i catalana, en una edició que consta de 14 concerts (8 de producció pròpia), que viatja per 6 comarques, 3 bisbats i 2 províncies, i que contempla també xerrades, tallers, àpats, encàrrecs i una cinquantena d’activitats socials i educatives, sempre donant suport al talent jove i als productors locals, amb propostes gastronòmiques i de descoberta patrimonial. ¿Veniu amb nosaltres a transitar del goig cap a la glòria, en un moviment i una història que reflecteixen allò que som en essència? ¿Veniu al Territori Barroc a pintar amb nosaltres la vie en rose?

Un cafè amb...

Felipe Cussen i Víctor Sunyol

Tast: Cafès Gener i Flequers de Cardona

Misteri de llum

Felipe Cussen, Víctor Sunyol, Sofía Garrido i Iglú de Vent

Tast: EssènciesCat

Ensalades i vilancets

Cantoría (Dir. Jorge Losana)

Tast: El Rosal, Ecomercaderet, Torrons Vicens

Divertiment de primavera

Anacronía i Rita Morais

Tast: Grau i Grau, Restaurant Casal de Castelltallat, Horta de Cal Cinto

Dinar i tast entre vinyes

Le nuove musiche

Tast: Celler Fargas Fargas

Rosers de Sardenya

I. Ramal, J. de la Rubia & Cuncordu Codronzanesu

Tast: Celler Fargas Fargas, Cervesa La Pirata, Forn Jorba, Giulio Bulloni, Oli Migjorn, Làctics Saborit

Missa pro defunctis

Jove Capella Reial de Catalunya (dir. Lluís Vilamajó)

Tast: Forn de pa Coma, Celler Abadal

Un te amb...

Raül Garrigasait i Maria Garganté (modera: Francesc Vilà)

Tast: Cafès Gener - November Tea, Flequers de Cardona

Traditore

Cristina Segura i Ensemble Exclamatio (Dir. Oleguer Aymamí)

Tast: Chocolat Factory, Celler Clos Dominic

Rosers d'Andalusia

M. Ramírez, M. Cabello & Chicuelo, J. “el Duende” i J. Sánchez

Tast: Celler Fargas-Fargas, Cervesa La Pirata, Forn Cal Pius, Inés Rosales, Làctics Saborit

Sirenes dels cels

Il dolce conforto & Auditexaudi

Tast: Que rebenti La Baells, Especialitats Viñas, Restaurant Corpus, Forn L’Espurna

Un vermut amb...

Jaume Ayats

Tast: Vins i cava Piteus, Forn de pa Camps

Dinar i ball de 500 aniversari

Tornaveus i Xuriach

Tast: Hostal de Pinós, Vins i cava Piteus

El Glòria de Händel

Orquestra del Miracle, A. Nowakowski (Dir. Juan de la Rubia)

Tast: Biolord i El Rosal

Regina cæli

Pérgamo Ensemble i Juliette Mey

Tast: Rostisseria Romina, La Fornera de Biosca, Celler Comalats

Rosers de Catalunya

J. Bardolet, J. Nastasi & Tornaveus i NOC

Tast: Celler Fargas Fargas, Cervesa La Pirata, La Garbiana, L’Olivera, Làctics Saborit

Les Sonates del Rosari (I)

Lina Tur i Musica Alchemica

Tast: Cerveses La Vella Caravana, La Solsonina, Verit Fruit

Els Madrigals de Monteverdi

Rinaldo Alessandrini i Concerto Italiano

Tast: Casa Dalmases, Aya Cacao, Eixarcolant

Les Sonates del Rosari (II)

Lina Tur i Musica Alchemica

Tast: Cervesa La Pirata, La Solsonina, Verit Fruit

Jardins de l'ànima

Núria Rial i Vespres d’Arnadí (Dir. Dani Espasa)

Tast: Pastisseria Flor de Neu, Celler Collbaix - El Molí